fbpx
Menu Close
Kontaktirajte me

Proces odabira fotografa i video snimatelja vjenčanja

Nabrojani su koraci koji se rade kod odabira fotografa za vjenčanja. Ne treba se uplašiti gomili informacija, ovdje je nabrojan svaki korak u barem malo veće detalje kako bi dobili uvid na koji način funkcionira naša suradnja.

Hodogram

kontakt simba photography

Kontaktiranje putem obrasca

Ovdje nam započinje naša zajednička priča. Unesete osnovne podatke o terminu vašeg vjenčanja i nakon toga čekate odgovor. Obično odgovor bude u roku od 1h, trudim se odmah odgovoriti.

Mini upoznavanje

Nakon potvrđenog termina ispunjavate malu anketicu gdje zajednički kao par ispunjavate vrlo lagana pitanja, poput spomenara u prošlosti :).

simba photography fotograf

Anketa i dodatna komunikacija

Druga anketa služi kako bi saznali kako ste zamislili vaše vjenčanje u vidu običaja i same organizacije.

Inicijalno (stvarno) upoznavanje

Nastojim dogovoriti termin uživo kako bi se vidjeli i komunicirali i samim time vidjeli dali si “pašemo”. Ako nije moguće, video poziv je jednako dobar.

Sastavljanje ugovora

Vrlo jednostavan ugovor gdje se osiguravate da dolazim(o) na vaše vjenčanje. Od vas se traži ime i prezime i OIB, ništa više.

anketa i dodatna komunikacija simba photography fotograf

Rezervacija termina

Nakon uplate ugovor postaje važeći i vaš termin je rezerviran. Iznos od 25% od ukupne vrijednost paketa, ovisno o kojem se paketu odlučite.

Fotograf vjenčanja Ana Zvonimir

Isčekivanje

Tu nije kraj našoj komunikaciji i dogovaranju i postavljanju pitanja. Većinom iza toga slijedi “zatišje” jer organizirate druge stvari za vaše vjenčanje poput uređenja, usklađivanja boja, odabira vjenčanice. Ali ako imate bilo kakvih pitanja, znate da smo tu za vas.

Anketa 3

Približio se termin vašeg vjenčanja i vrijeme je naravno za anketu br. 3: tu ispisujete sve detalje vezane za hodogram vjenčanja sve do sitnih detalja poput adresa i sl. Anketa obično dolazi početkom tjedna vašeg vjenčanja.

fotograf vjenčanja Orahovica izlazak iz crkve latice

Uživanje u vjenčanju

Konačno je došao i taj dan, sad je vrijeme da uživate u vama dvoma prvo, a zatim sa svim vašim najbližima, a mi smo tu da sve to prođe još bolje i opuštenije.

Odabir

Ovdje slijedi samo naš dio koji je jaaako dugačak. Prvo se fotografije prebacuju barem na 2 hard diska kako nebi došlo do gubitka vaših uspomena. Odabir (jer ne dobivate sve fotografije, nego samo odabrane, to prolazimo u razgovoru gdje vam objasnim zašto i kako).

Osnovna i dodatna obrada fotografija

Za obradu koristim Adobe LR te za dodatnu obradu Adobe Photoshop.

Izvoz u .jpeg

Što to znači za vas? To da napokon možete vidjeti svoje fotografije u formatu u kojem svi mogu vidjeti

Uplata ostatka

Pri kraju postupka obrade javljam vam se s radosnom vijesti da su fotografije pri samom kraju i da je potrebno napraviti ostatak uplate.

Isporuka fotografija

Isporuka se obavlja najkasnije u roku od 3 mjeseca od datuma vjenčanja. Većinom to bude daleko prije, ali sve ovisi o tekućem poslu i količini prijašnjeg posla prije vašeg termina. Fotografije isporučujem u punoj rezoluciji za print putem linkova. Na mail vam dolazi lista linkova koju si naravno osim sebi, možete podijeliti i svima kojima želite kako bi i oni imali i pogledali vaše fotografije.

Odabir fotografija za foto knjigu

Nakon što ste pogledali (nadam se više puta) fotografije slijedi odabir za vašu foto knjigu*. Meni šaljete popis fotografija. Moguće su 2 opcije: prva je da pošaljete popis te ja slažem fotografije na stranice kojim ja smatram da su dobre, a druga opcija je da točno specificirate koja fotografija ili fotografije idu na koju stranicu.

*paketi koji imaju opciju foto knjige

Fotograf vjenčanja Petra Ilija

Digitalna verzija foto knjige

Nakon popisa bacam se na posao i šaljem prvu verziju book-a i radimo korekcije sve dok god vi niste zadovoljni do kraja i kažete da može u print.

Print i isporuka foto knjige

Sretni ste i zadovoljni s onime što vidite. Slijedi print i ćekanje isporuke koja obično bude u roku od 3 tjedna.

Blog

U međuvremenu pišem kratku pričicu o vama i vašem vjenčanju uz fotografije.

simba photography fotograf

Recenzija

Pri kraju dobivate mail da me ocijenite jer mi je to jako bitno za moj napredak da znam dali su mladenci zadovoljni i što je sve moguće unaprijediti.

fotografiranje obitelji obiteljski portreti simba photography

Druženje

Nadam se da na nakon vašeg vjenčanja ne staje naša komunikacije i da ćemo nastaviti komunicirati i družiti se, možda i u bliskoj budućnosti surađivati na obiteljskom fotografiranju 😉

Fotograf l Simba photography
0955215163 l photographysimba@gmail.com
Osijek, 31000 l Slavonija, Republika Hrvatska